[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Martini Navratilovi diagnosticirali raka grla in dojke

Nekdanja prva teniška igralka sveta s češkim in ameriškim potnim listom Martina Navratilova je zbolela za rakom grla in dojke. Šestinšestdesetletnica se je leta 2010 že zdravila zaradi raka dojke, ki je bil takrat še v zgodnji fazi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Boris Becker toži vplivnico Cathy Hummels zaradi obrekovanja

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je vložil tožbo proti vplivnici oziroma influencerki Cathy Hummels in jo po besedah njegovega odvetnika obtožil javnega obrekovanja, piše nemška tiskovna agencija dpa. Beckerja so britanske oblasti sicer obsodile na dve leti in pol zapora, a je bil 55-letnik decembra po sedmih mesecih izpuščen.

Iga z udarcem leta že v uvodu sezone 2023?

Leto 2023 je bilo staro le en dan, ko je prva igralka sveta Iga Swiatek mogoče že uprizorila potezo leta. Poglejte si njen neverjeten udarec in presodite sami.

Đoković ponovno izvisel na Masters turnirjih v ZDA

Najboljši srbski teniški igralec Novak Đoković ne bo smel igrati na Mastersih ATP v Indian Wellsu in Miamiju. Ameriška vlada je namreč podaljšala pogoj polnega cepljenja proti koronavirusu za vstop v ZDA do 10. aprila, pišejo ameriški mediji.

V joku odšla z igrišča, OP Avstralije pod vprašajem

Nekdanja zmagovalka teniškega Odprtega prvenstva ZDA Emma Raducanu je morala zaradi poškodbe predati dvoboj drugega kroga na turnirju WTA v Aucklandu, ki igralcem služi kot ogrevanje za prvi Grand Slam sezone. Raducanu si je le 11 dni pred začetkom Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu zvila gleženj.