V Hobartu uspešen začetek sezone za Kajo Juvan, do zmage tudi Zidanškova

Do kam lahko Kaja Juvan poseže v New Yorku? (Foto: Sportida)

V Hobartu je teniško sezono 2023 odprla tudi Kaja Juvan, ki je v 1. kolu kvalifikacij turnirja serije WTA 250 nadigrala Avstrijko Julio Grabher. 82. igralka sveta je proti 22-letni Ljubljančanki osvojila le tri igre. Do prve zmage v novi sezoni se je prebila tudi najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek. 

Kaja Juvan uspešno krenila v novo sezono. (Foto: Sportida)

V Hobartu, kjer ob turnirju v Adelajdi igralke lovijo še zadnje občutke pred prvim turnirjem za Grand Slam v novi sezoni, se je v prvem tekmovalnem dnevu kot prva od Slovenk na igrišče podala Tamara Zidanšek (85. na WTA). Po tem, ko je v Aucklandu svoj uvodni dvoboj sezone izgubila, je tokrat Konjičanka z nerangirano Avstralko Zaro Larke opravila brez težav. Po uri igre je obračun 1. kola kvalifikacij dobila s 6:0 in 6:1.

Štiri ure kasneje, ob 5. uri po srednjeevropskem času, je prvič v novi sezoni na igrišče stopila še Kaja Juvan (89. na WTA). Ljubljančanka se je prvič v karieri pomerila s 4 leta starejšo Avstrijko Julio Grabher, ki je na WTA lestvici uvrščena 7 mest višje od Slovenke. Slednja kljub temu v Hobartu s tekmico ni imela večjih težav. Tako v prvem kot tudi v drugem nizu se je Juvanova hitro prebila do prednosti s 3:1, na koncu pa obračun dobila s 6:2 in 6:1. V celotnem obračunu je Kaja dobila kar 76% točk po zadetem prvem servisu (19/25).

Obe Slovenki zdaj za preboj v glavni del turnirja serije WTA potrebujeta še eno zmago. Na papirju težje delo čaka Juvanovo, ki se bo pomerila proti 71. igralki sveta Terezi Martincovi, proti 111. igralki sveta Diane Parry pa bo mesto v glavnem delu turnirja lovila Zidanškova.

Prva nosilka turnirja v Hobartu bo Čehinja Marie Bouzkova, ki na WTA lestvici zaseda 24. mesto.

WTA 250 Hobart
(Avstralija, $259.303, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij
Juvan K. (Slo) – Grabher J. (Avt/8) 6:2, 6:1
Zidanšek T. (Slo/9) – Larke Z. (Avs) 6:0, 6:1

2. kolo kvalifikacij
Juvan K. (Slo) – Martincova T. (Češ/2) [8.1.]
Zidanšek T. (Slo/9) – Parry D. (Fra) [8.1.]