Pokal United: Prvi finalisti postali Američani

Taylor Fritz z zmago za ZDA - United pokal (Foto: WTA/Saeed Khan)

Ameriška teniška reprezentanca je prva finalistka novustanovljenega pokala United pod okriljem ATP in WTA. Američani so v polfinalu v Sydneyju s 5:0 v zmagah premagali Poljsko. 

Taylor Fritz z zmago za ZDA – United pokal (Foto: WTA/Saeed Khan)

V dobri formi so pred OP Avstralije Američani. Po petkovih zmagah Pegule in Francesa Tiafoa, je danes odločilno tretjo točko priigral Taylor Fritz proti Hubertu Hurkaczu. Slavil je s 7:6, 7:6.

“Lepo je bilo predčasno skleniti obračun in se uvrstiti v polfinale, nisem pa imel nobenega dvoma, da če meni ne bi uspelo, bi to kasneje pač nekomu drugemu,” je po koncu dvoboja, kot ga citira francoska tiskovna agencija AFP, dejal Fritz.

“V podaljšanih igrah sem serviral nekoliko bolje in dobro vračal Hubertove začetne udarce. Igral sem solidno, na igrišču mu nisem pustil ničesar. Zelo sem navdušen pred finalom, vse te dni smo se dobro kosali z vlogo favoritov,” je še dodal Fritz.

Madison Keys je nato v četrtem dvoboju, ki ni več odločal o skupnem zmagovalcu, s 6:4, 6:2 premagala Magdo Linette. Mešana dvojica Pegula/Fritz pa je nato slavila še proti navezi Rosolska/Kubot.

Američani so od začetka tekmovanja izgubili vsega dva obračuna, preostalih 18 pa dobili.

Na tekmeca v finalu še čakajo, Italija je pred današnjim nadaljevanjem vodila z 2:0 v zmagah proti Grčiji. Finale tekmovanja, ki se je začelo 29. decembra, bo v nedeljo.

* Izidi, prvi polfinale (Sydney):
– ZDA – Poljska 5:0
Jessica Pegula – Iga Swiatek 6:2, 6:2;
Frances Tiafoe – Kacper Zuk 6:3, 6:3;
Taylor Fritz – Hubert Hurkacz 7:6 (5), 7:6 (5);
Madison Keys – Magda Linette 6:4, 6:2;
Pegula/Fritz – Rosolska/Kubot 6:7 (5), 6:4, 10:6.