[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Na teniških igriščih vse pogosteje opazimo tehnološke naprave, ki burijo zanimanje mimoidočih, teniškim igralcem pa na raznorazne načine pomagajo pri teniškem razvoju. Za inovativen izum je poskrbel 24-letni Kamničan Toni Ulčar, ki je nedavno pandemijo preživel zelo produktivno. Razvil je prvi mobilni teniški top na svetu.

Umrl je sloviti teniški trener Nick Bollettieri

V 92. letu starosti je umrl legendarni teniški trener Nick Bollettieri, je danes poročal britanski Guardian. Bollettieri je v času svojega delovanja treniral številne igralce, ki so se pod njegovim vodstvom zavihteli na vrh teniške lestvice ATP, med njimi Andreja Agassija, Jima Courierja, Monico Seleš in Borisa Beckerja.

Hopmanov pokal se vrača v prenovljeni obliki

Teniški Hopmanov pokal, tekmovanje mešanih ekip za naslov neuradnega svetovnega prvaka v tej konkurenci, bo dobil prenovljeno podobo. Kot je sporočila mednarodna teniška zveza ITF, se bo naslednje leto tekmovanje preselilo v Nico, nov termin pa bo julij namesto nekdanjega januarskega.

Po WTA nad britansko teniško zvezo tudi ATP

Moško teniško združenje (ATP) je britanski teniški zvezi (LTA) naložilo denarno kazen v višini milijon dolarjev oziroma 950.000 evrov, ker je ruskim in beloruskim igralcem letos prepovedala nastope na travnatih igriščih, vključno s turnirjem za Grand Slam v Wimbledonu, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

Poljski tenisač pozitiven na doping testu

Poljski teniški igralec Kamil Majchrzak, 77. na svetovni teniški lestvici ATP, je v četrtek na družbenih omrežjih sporočil, da je bil pozitiven na doping testu. Šestindvajsetletnik je to označil kot “največji šok”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.