[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Federer glas aplikacije za navigacijo za vožnjo

Po uspešni karieri na teniških igriščih je za 20-kratnega zmagovalca turnirjev za veliki slam Rogerja Federerja sledilo nekaj povsem drugačnega. Svoj glas je posodil aplikacije Waze. Gre za aplikacijo za navigacijo za vožnjo, s katero bo nekdanji švicarski teniški as pomagal voznikom na poti v službo in domov, poroča poljska agencija Pap.

Đoković končal sodelovanje z Ivaniševićem

Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković se je razšel s hrvaškim trenerjem Goranom Ivaniševićem. Šestintridesetletni srbski zvezdnik je preko družbenih omrežij sporočil, da je po skoraj šestih letih končal sodelovanje z Ivaniševićem, nekdanjim zmagovalcem Wimbledona. V tem obdobju je Đoković postal najboljši na svetu.

Murrayja zaradi strganih vezi gležnja čaka daljše okrevanje

Škotski teniški igralec Andy Murray bo zaradi poškodbe dlje časa odstoten s teniških igrišč, je sporočil na družbenih omrežjih. Murray si je na mastersu v Miamiju na tekmi tretjega kroga strgal vezi levega gležnja.

Dimitrov v Miamiju izločil Alcaraza, finale Collins – Rybakina

Grigor Dimitrov je na teniškem Mastersu v Miamiju pripravil presenečenje in v četrtfinalu premagal prvega nosilca Carlosa Alcaraza. Bolgar, sicer 11. nosilec, je Španca premagal s 6:2 in 6:4 in se bo v polfinalu pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevom. Ženski finale turnirja WTA 1000 je Danielle Collins – Elena Rybakina.

Danielle Collins z zmago v Miamiju do uspeha kariere

Američanka Danielle Collins je zmagovalka turnirja serije Masters v Miamiju. V finalu je bila boljša od Kazahstanke Elene Rybakine s 7:5 in 6:3.