Murrayja zaradi strganih vezi gležnja čaka daljše okrevanje

Škotski teniški igralec Andy Murray bo zaradi poškodbe dlje časa odstoten s teniških igrišč, je sporočil na družbenih omrežjih. Murray si je na mastersu v Miamiju na tekmi tretjega kroga strgal vezi levega gležnja.

Murray je na družbenih omrežjih zapisal, da ga čaka “daljši premor” zaradi strganih vezi v gležnju. Časovnica njegovega okrevanja sicer še ni znana.

“Obiskal bom specialista za poškodbe gležnja in se nato odločil o nadaljnjih korakih. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da je poškodba hujša in da me dlje časa ne bo v teniški karavani. Toda vrnil se bom z enim kolkom in brez vezi v gležnju, ko bo čas za to pravi,” je zapisal 36-letni Murray.

Nekdanji prvi igralec lestvice ATP se je poškodoval v tretjem niz dvoboja tretjega kroga v Miamiju proti Čehu Tomašu Machaču pri izidu 5:5. V bolečinah je Škot niz nadaljeval, a ga izgubil v podaljšani igri.

Murray je med sezono večkrat namignil, da bo v letu 2024, predvidoma po Wimbledonu, končal uspešno kariero, v kateri je osvojil tri naslove na turnirjih za grand slam ter bil med drugim dvakrat zlat na olimpijskih igrah.

Vir: Tenis Slovenija, STA