Federer glas aplikacije za navigacijo za vožnjo

Po uspešni karieri na teniških igriščih je za 20-kratnega zmagovalca turnirjev za veliki slam Rogerja Federerja sledilo nekaj povsem drugačnega. Svoj glas je posodil aplikacije Waze. Gre za aplikacijo za navigacijo za vožnjo, s katero bo nekdanji švicarski teniški as pomagal voznikom na poti v službo in domov, poroča poljska agencija Pap.

Teniški zvezdnik, ki je lani septembra končal tekmovalno kariero, je tudi poliglot. Voznikom bo poleg osnovnih napotkov in navodil ponujal različna motivacijska sporočila in, kot prvi, v treh jezikih v angleščini, francoščini ali nemščini povedal uporabnikom aplikacije, kako priti do cilja.

Poleg standardnih ukazov, kot sta “zdaj zavij desno” ali “drugi izvoz v krožišču” bo Federer voznikom pomagal tudi s spodbudnimi besedami.

“Čas je za vožnjo – že čutim adrenalin,” pravi 41-letni Federer v enem od posnetkov.

“Čas je za vožnjo! Zaupajte svojim sposobnostim. Pripravljen sem vas voditi na poti,” pravi Federer. “Prav, navdušen sem za to vožnjo,” je še spodbudni nagovor Federerja v drugem posnetku

“Počutim se spočit in pripravljen. Kot bi se vrnil s prijetnih počitnic. Včasih je treba pobegniti od vse te norosti, kajne?” pravi zvezdnik.

Federer se je pridružil drugim slavnim glasovom v navigacijski aplikaciji, ki jo je družba Alphabet Inc (GOOGL.O) leta 2013 kupila za milijardo dolarjev. Pred tem so lahko uporabniki aplikacije poslušali navodila glasbene pop ikone Christine Aguilera in članov glasbene skupine Jonas Brothers.

Vir: Tenis Slovenija, STA