Struff/McLachlan uspešna v Tokiu za prvi skupni naslov

Raven Klaase in Michael Venus sta v Tokiu navdušila, ko sta v polfinalu ubranil šest zaključnih žogic in dobila maratonsko podaljšano igro, ampak nikoli ne smemo pocenjevati mlade teniške krvi. Naveza Ben McLachlan in Jan-Lennard Struff sta premagala tretja nosilca s 6:4 in 7:5 za prvi naslov kot dvojica.

Ben McLachlan in Jan-Lennard Struff (Foto: ATP)

“Neverjetno je. Vedla sva, da nama gre dobro in da imava za seboj dobro leto, ampak sedaj sva dejansko osvojila naslov,” je povedal McLachlan. “Da dejansko držim v rokah pokal, je izjemen občutek.” Četrta nosilca sta do uspehov prišla že prej v sezoni, ko sta dosegla polfinale OP Avstralije in v Miamiju, toda slaviti na ATP turnirju in v nedeljo stati na zmagovalnem odru, je nekaj veliko slajšega. Za Jana-Lennarda Struffa je bila to sploh prva ATP zmaga v konkurenci enojic ali dvojic. 

“Vem, da je ta legenda, ki stoji ob meni, osvojila že nekaj naslovov, ampak zame je to prvi. Zares sem vesel, da sva uspela zmagati tukaj. Bil je odličen teden in sedaj naravnost obožujem Tokio.” Za nagrado si bosta razdelila 115 tisoč dolarjev, vsak pa bo prejel 500 ATP točk v konkurenci dvojic. Ekipa bo splezala na 11. mesto v tekmi, ki vodi do nastopa v Londonu, kamor se bosta poskušala kvalificirati prvič v karieri.