ATP Tokio: Medvedev od kvalifikacij do naslova

Zvezda v Tokiu Daniil Medvedev je utišal domače navijače (Foto: ATP)

Kei Nishikori se bo moral pogovoriti z ekipo o tem, kaj se dogaja v finalih. Japonec je izgubil zadnjih osem finalov, nazadnje ko je slavil, se je pisalo leta 2016, in glede na to, da Nishikori eden najboljših igralcev na svetu, to niso spodbudne novice. Tokrat mu je načrte pokvaril Daniil Medvedev, ki je prikazal še eno odlično predstavo in s 6:2, 6:4 kronal izjemen teden. Že v Sydneyju je uspel kot kvalifikant, ampak vseeno je bilo težko verjeti, da bo ponovil uspeh proti tako dobremu igralcu, kot je Nishikori.

32. igralec sveta je prvi iz svoje države, da je slavil v Tokiu, naslednji teden pa bo postal tudi najboljši predstavnik, ko bo izdana nova lestvica ATP. Dolgo pot je prehodil od prvega tedna sezone, ko je kot 84. igralec sveta izgubil v prvem krogu Challenger turnirja. Od jutri naprej bo 22. igralec sveta z novimi 500 ATP točkami. 

Nishikori je po porazu povedal: “Serviral je odlično. Nisem imel veliko možnosti na njegov prvi servis, niti na drugega. Njegova žogica je skakala od podlage, njegovi udarci pa so bili zelo ravni in nevarni. Težko je igrati proti takšnemu Daniilu.”