Caroline na prestolu v Pekingu nasledila Caroline

Caroline Wozniacki v Pekingu do druge lovorike v tej sezoni. (Foto: zimbio.com)

Caroline Wozniacki v Pekingu do druge lovorike v tej sezoni. (Foto: zimbio.com)

28-letna danska tenisačica Caroline Wozniacki je postala zmagovalka WTA turnirja v Pekingu in tako na prestolu nasledila Francozinjo Caroline Garcio. Danka je bila v finalnem obračunu po uri in 29 minutah igre s 6:3 in 6:3 ugnala Latvijko Anastasijo Sevastovo. 

Caroline Wozniacki v Pekingu do tretje lovorike v tej sezoni. (Foto: zimbio.com)
Caroline Wozniacki v Pekingu do tretje lovorike v tej sezoni. (Foto: zimbio.com)

Pisalo se je leto 2010, ko je tedaj 20-letno dansko dekle slavilo turnirsko zmago v Pekingu in prav tista zmaga je Caroline Wozniacki prvič v karieri izstrelila na sam vrh svetovnega ženskega tenisa. V finalu je z 2:1 v nizih ugnala Vero Zvonarevo, si na WTA lestvici priborila 1. mesto, ki ga je v naslednjem letu 2011 le za teden dni oddala iz rok, ponovno pa se je na sam vrh povzpela v začetku letošnje sezone, ko je osvojila Odprto prvenstvo Avstralije.

Danka na turnirju niza ni oddala

Wozniackijeva je tekom celotnega turnirja v Pekingu delovala zelo prepričjivo, še najbolj pa je njeno zmago v osmini finala ogrozila Estonka Anett Kontaveit, ki je Danki odvzela 9 iger. V velikem finalu se je Wozniackijevi še 5. v karieri poizkušala zoperstaviti Anastasija Sevastova, ki je tudi po 5 medsebojnem obračunu ostala brez zmage. Wozniackijeva je tekom celotnega obračuna dobro izkoriščala žogice za “brejk” (4/8), Sevastova pa je na drugi strani pri tej prvini ni bila uspešna (1/8). Danka je tekom celotnega obračuna osvojila 67 točk, Latvijka pa se je ustavila pri številki 53.

Sevastova po novem prvi lopar Latvije

Caroline Wozniacki se je z zmago na WTA lestvici utrdila na 2. mestu, Anastasija Sevastova pa se bo povzpela na 12. mesto, s čimer bo prišla do najvišje uvrstitve v dosedanjem delu kariere. S tem bo Sevastova postala tudi najvišjeuvrščena Latvijka, saj bo Jelena Ostapenko s ponedeljkom padla na 18. mesto.

WTA Peking (Kitajska, $8,285,274, trda podlaga), finale
Wozniacki C. (Dan/2)
– Sevastova A. (Lat) 6:3, 6:3

Dvojice, finale
(2)Sestini Hlavackova A./Strycova B. – (3)Dabrowski G./Xu Y. 4:6, 6:4, 10:8