Juvanova pričenja z nastopi na olimpijskih igrah

Kaja, srečno! (Foto: Facebook/Kaja Juvan)

Kaja, srečno! (Foto: Facebook/Kaja Juvan)

V Buenos Airesu je otvoritvena slovesnost ob odprtju mladinskih olimpijskih iger mimo, vse pa je pripravljeno za pričetek bojev za olimpijska odličja. Na peščenih teniških igriščih se bo kot predstavnica Slovenije potila Kaja Juvan. 

Kaja, srečno! (Foto: Facebook/Kaja Juvan)
Kaja, srečno! (Foto: Facebook/Kaja Juvan)

Še ne 18-letna Ljubljančanka se bo v Buenos Airesu predstavila v kar treh kategorijah. V konkurenci posameznic ji pripada vloga 4. nosilke, v 1. krogu pa se bo pomerila proti Romunki Selmi Stefanii Cadar.

Slovenka Kaja Juvan ima letos zaenkrat za seboj odlično sezono, kar je razvidno tudi po njenem ogromnem skoku po WTA lestvici navzgor. Ljubljančanka je sezono pričela na 491. mestu, trenutno pa velja za 197. igralko sveta. Njena nasprotnica Cadarjeva na WTA lestvici ni rangirana, za razliko od Kaje pa je že dopolnila 18 let.

V konkurenci posameznic se bo v boj za odličja podalo 32 tenisačic, kar pomeni, da bo za medaljo potrebno dobiti prve 3 tekme in nato še vsaj eno od zadnjih dveh. V ženskih dvojicah bo Juvanova združila moči s Poljakinjo Igo Natalio Swiatek, v mešanih dvojicah pa s Srbom Markom Miladinovićem.

Mladinske olimpijske igre, Buenos Aires (Argentina, peščena podlaga, zunaj), posamezno, 1. krog
Cadar S. S. (Rom) – Juvan K. (Slo/4) [ponedeljek, 8.10.2018]

Ženske dvojice, 1. krog
Cocciaretto E./Zuend S. – Juvan K./Swiatek I. N. [nedelja, 7.10.2018]

Mešane dvojice, 1. krog
Kanapatskaya V./Bovy A. – Juvan K./Miladinović M. [torek, 9.10.2018]