Če bi stavili na Nikoloza Basilashvilija, bi zaslužili

Gruzijec bo prvič v karieri skušal premagati Juana Martina del Potra, po tem ko je z odlično predstavo izločil Kylea Edmunda. Britanec je bil velik favorit na stavnicah, toda kdor je gledal zadnje tekme Nikoloza Basilashvilija, je lahko vedel, da ne bo šlo tako zlahka. Gruzijec je slavil s 7:6 in 6:4.

Lahko osvoji drugi naslov (Foto: ATP)

Najprej so bili navsezgodaj v dnevu navijači razočarani, saj je nastop v polfinalu odpovedal Fabio Fognini. Italijan je odpovedal tudi prihajajoči Masters turnir v Šanghaju. Tako je Juan Martin direktno napredoval v finale, brez da bi sploh sploh stopil na igrišče. V drugi tekmi pa sta se pomerila Basilashvili in Kyle Edmund. 26-letnik je dosegel finale ATP turnirja serije 500 v Pekingu.

“Zares sem vesel nad igro, ki sem jo prikazal,” je povedal Basilashvili. “Na začetku me je bolela glava, ampak sem ostal zbran in miren. Čeprav se nisem počutil dobro, sem uspel dobiti prvi niz.” V drugem nizu je bil še boljši in zmaga ni bila daleč stran. V finalu se bo pomeril proti Del Potru, ki je tudi prvi nosilec turnirja. Tudi ta je v četrtfinalu povedal, da se ni počutil dobro, a je našel način do zmage. Visokorasležu bo pomagal dodaten počitek, ki ga je prejel po zaslugi odpovedi Fogninija, ki je za razlog citiral poškodbo gležnja.