Sock in Isner rešujeta ekipo; Evropa zapravila priložnost

Pestro dogajanje v Laverjevem pokalu je vrhunec doživelo na nedeljo v epilogu tega tekmovanja, ki je doživel več kot uspešno drugo izvedbo. Tokrat so bili na igrišču Roger Federer, Alexander Zverev, John Isner in Jack Sock. Američana sta vendarle izvlekla dvojice.

Isner in Sock sta odigrala vrhunsko tekmo dvojic (Foto: Tennisworldusa.com)

Ekipa World je prevzela vodstvo in vse to po zaslugi odličnih Johna Isnerja in Jacka Socka, ki sta v dvojicah premagala navezo Federer-Zverev. Švicar je ta teden izgubil oba obračuna dvojic (še tistega z Novakom Đokovićem), je pa zato slavil v obeh posamičnih tekmah in ekipi Europe priboril prednost. 4:6, 7:6 in 11-9 je bilo po pravem maratonu in trilerju med dvema motiviranima ekipama. Treslo se je v Chicagu.

Isner in Sock sta na začetku tekme ubranila tri brejk priložnosti, toda to ni ustavilo naleta nasprotnikov, ki sta si z napadalno igro priigrala prvi niz. Nato pa se je v drugem nizu ravnovesje moči prevesilo, ekipa ZDA je zabeležila 15 zaporednih točk na začetnem udarcu. Igrali so podaljšano igro, kjer sta Američana slavila suvereno 7-2. Vedelo se je, da bo zmagovalca odločilo samo nekaj točk.

V zlati podaljšani igri pa je obračun dobil status klasike. Pri vodstvu 9-7 za Rogerja in Alexandra sta Sock/Isner sproducirala izjemen povratek, katerega je pričakovano potrdil Isner z dvema neubranljivima servisoma. Še zadnji čudovit forehand return s strani Socka in preobrat je bil dokončan.