Hercogova po odpovedi Osake direktno v 2. krog Wuhana

Tokrat se je sreča nasmehnila tudi Hercogovi. (Foto: zimbio.com)

Tokrat se je sreča nasmehnila tudi Hercogovi. (Foto: zimbio.com)

Ko je že kazalo, da je Polona Hercog na močnem turnirju serije WTA v Wuhanu ostala brez preboja v glavni del turnirja, se je Mariborčanki nasmehnila sreča. Ob večjem številu odpovedi je kar nekaj srečnih poraženk prišlo v glavni del turnirja, Hercogova kot edina celo v 2. krog. 

Tokrat se je sreča nasmehnila tudi Hercogovi. (Foto: zimbio.com)
Tokrat se je sreča nasmehnila tudi Hercogovi. (Foto: zimbio.com)

Organizatorji turnirja v Wuhanu so v nedeljo presenetili z novico: “Na žalost je bila Naomi Osaka zaradi virusne bolezni primorana odpovedati nastop v Wuhanu. Naomi, hitro se pozdravi!” Izostanka Japonke se je najbolj razveselila Polona Hercog, ki je po porazu v zadnjem kvalifikacijskem krogu proti Monici Puig že pakirala kovčke, sedaj pa se je brez boja znašla v 2. krogu glavnega dela turnirja. Nastop na turnirju je poleg Osakove odpovedala tudi Victoria Azarenka.

V 2. krogu se bo Hercogova pomerila proti Kitajki Shuai Zhang, ki je v prvem krogu prepričljivo s 6:2 in 6:2 ugnala Avstralko Sam Stosur. V do sedaj edinem medsebojnem obračunu, ko sta se igralki leta 2014 pomerili na peščeni podlagi v Marrakechu, je zmago s 6:2 in 6:2 slavila Hercogova.

V konkurenci dvojic sta se že poslovili 5. nosilki, Slovenka Andreja Klepač in Španka Maria Jose Martinez Sanchez, ki sta s 3:6 in 2:6 klonili proti latvijsko-beloruski navezi Ostapenko J./Sabalenka A. Bolje se bo poizkušala odrezati Katarina Srebotnik, ki bo z Ukrajinko Lyudmylo Kichenok nastopila proti navezi Bertens K./Flipkens K.

WTA Dongfeng Motor Wuhan Open 2018 (Kitajska, $2,746,000, trda podlaga), 2. krog
Hercog P. (Slo/LL) – Zhang S. (Kit) 

Dvojice, 1. krog
Ostapenko J./Sabalenka A. – (5)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 6:3, 6:2
Bertens K./Flipkens K. – Kichenok L./Srebotnik K.