Jakupovićeva v Taškentu po preobratu v 2. krog

Dalili Jakupović je dolgo kazalo dobro. (Foto: zimbio.com)

Dalili Jakupović je dolgo kazalo dobro. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović na WTA turnirju v Taškentu zaostanek z 1:4 v tretjem nizu preobrnila v zmago s 6:4 in si tako zagotovila mesto v 2. krogu glavnega dela turnirja. V konkurenci dvojic je uspešno nastopila Tamara Zidanšek, ki bo jutri nastopila tudi med posameznicami. 

Dalili Jakupović po velikem preobratu do nove zmage. (Foto: zimbio.com)
Dalili Jakupović po velikem preobratu do nove zmage. (Foto: zimbio.com)

Dalili Jakupović je kot 8. nosilki žreb v 1. krogu namenil obračun proti 20-letni Anni Blinkovi, ki na WTA lestvici zaseda 98. mesto. Že v prvem nizu so gledalci v Uzbekistanu videli kar 7 “brejkov”, en več pa je uspel slovenski tenisačici. 27-letna Primorka je dobro nadaljevala tudi v drugem nizu, ko je že povedla s 4:2 in vse je kazalo, da bi lahko Slovenka obračun dobila že po dveh odigranih nizih.

Rusinja se je še pravi čas prebudila, dobila drugi niz, tudi v tretjem pa z dvojnim brejkom prednosti povedla s 4:1. V naslednji igri je Rusinja na svoj servis vodila s 30:15, od tedaj naprej pa je bilo razmerje v osvojenih točkah 20:6 v korist Jakupovićeve.

Do zmage tudi Zidanškova

V konkurenci dvojic se je danes v Taškentu predstavila tudi Tamara Zidanšek, ki je moči združila s Srbkinjo Olgo Danilović. Slovensko-srbska naveza je v prvem krogu po preobratu ugnala dvojico Geuer N./Schoofs B. in si tako zagotovila mesto v četrtfinalu. V konkurenci posameznic se bo Zidanškova v 1. krogu pomerila proti povabljenki organizatorjev in nekdanji 2. igralki sveta, Veri Zvonarevi.

WTA Tashkent Open (Uzbekistan, $250.000, trda podlaga, zunaj), 1. krog
Jakupović D. (Slo/8) – Blinkova A. (Rus) 6:4, 5:7, 6:4
Zvonareva V. (Rus/WC) – Zidanšek T. (Slo/3)

2. krog
Kostyuk M./Rus A. – Jakupović D. (Slo)

Dvojice, 1. krog
Danilović O./Zidanšek T. – Geuer N./Schoofs B. 2:6, 6:3, 10:4
Panova A./Voskoboeva G. – (4)Jakupović D./Lapko V.