Alexander Zverev kot heroj dvignil Laverjev pokal

Po razburljivi zmagi Jacka Socka in Johna Isnerja v dvojicah proti Rogerju Federerju in Alexandru Zverevu je ekipa World dobila nekaj upanja, da vendarle obrne rezultat in dobi letošnjo drugo izvedbo Laverjevega pokala. Ampak na vrsti je bil še Nemec Zverev, ki se je pomeril proti Kevinu Andersonu in je sledil Federerju, ki je ekipi že priboril prednost 10-8. Potrebovali so še tri točke.

Fantje so se zasluženo veselili (Foto: Tennisworldusa.com)

In to jim je tudi uspelo. V tretji tekmi dneva je ekipa Europe dokončno prevladala z zmago Alexandra Zvereva. Nemec je izločil Južnoafričana po 2 urah in 10 minutah s 6:7, 7:6 in 10-7. Izničil je vseh šest brejk priložnosti, ki jih je ponudil nasprotniku, Andersonu pa je servis odvzel enkrat iz treh priložnosti. Da si je zagotovil zmago, je dobil zadnjih pet točk v zlati podaljšani igri.

Zverev se je v drugem nizu znašel pod pritiskom, a vseeno uspel ubraniti pet brejk priložnosti v prvi igri, da je ostal v tekmovanju. Če bi Anderson pobegnil naprej, ga bi bilo težko ujeti. Nato pa se je počasi začela preobračati tekma. Sicer je v finalni podaljšani igri najprej povedel Kevin, ampak je bil v nadaljevanju bolj zanesljiv mladi Alexander, ki je zavzel vlogo heroja, saj je bil, tako kot Roger Federer proti Nicku Kyrgiosu lansko leto, on tisti, ki je odločil turnir.