Laverjev pokal: Federer izvlekel nemogoče!

Laverjev pokal je morda res zgolj eksibicija, toda igralci se borijo na življenje in smrt. Čez celoten vikend smo spremljali vrhunske tekme, vse odigrane na najvišjem nivoju z najvišjo intenziteto. Včeraj je 37-letni Roger Federer izvlekel nemogoče proti Johnu Isnerju in ekipo Evropa ponovno poslal v vodstvo, po tem ko so izgubili prednost 7-1. Švicar je poskrbel za ekstatično vzdušje v taboru Bjorna Borga.

Federer je postal heroj svoje ekipe (Foto: Tennisworldusa.com)

Roger Federer je ubranil kar tri zaključne žogice, da je premagal Johna Isnerja, ki je blestel na svojem začetnem udarcu. Nemogoče mu je bilo odvzeti servis, saj je serviral na najvišjem nivoju in ob pamet spravljal izkušenega nasprotnika, ki je vedel, da bo dobil samo eno priložnost. Ta je prišla šele v podaljšani igri drugega niza, kjer je Američan že vodil s 5-3, in kasneje 6-4, ampak Rogerju je uspel izjemen kratek chip return, s katerim je Isnerja privabil na mrežo, nato pa je z backhandom žogico poslal mimo njega.

Absolutni triler se je obrnil, ko je Federer stisnil zobe in dobil drugi niz, nato pa so se vklopile dolgoletne izkušnje. Isner je še vedno igral izjemno, ampak Federer “hladen kot špricer” mu ni pustil več nazaj v tekmo. Zlato podaljšano igro je začel z asom, ekipa ob strani igrišča pa je norela od navdušenja. Tudi navijači Isnerja so bili glasni, ko se je Američan glasno spodbujal in še naprej na vso moč udarjal in rešetal skozi obrambo “maestra”. 6:7, 7:6 in 10-7 je bilo ob koncu zares izjemne tekme.