Nadal nazaj v Parizu, azijskega dela turneje ne bo igral

Vsi že nestrpno pričakujemo, da se bo nazaj na ATP turnejo vrnil prvi lopar sveta Rafael Nadal. O njegovem okrevanju je spregovoril stric Toni, ki je ponudil nekaj podrobnosti o primeru njegovega bivšega varovanca. Nadal je moral odpovedati azijski del turneje, preskočiti pa je moral tudi Laverjev pokal.

Toni ni več uradni trener Rafaela (Foto: Tennisworldusa.com)

Zaradi odstopa Nadala bo sedaj imel Novak Đoković lepo priložnost, da zavzame teniški prestol. Srb ne brani ATP točk, zato bo imel možnost, da sezono konča kot najboljši na svetu. Nadal se je tekom kariere že večkrat uspel zavihteti na vrh, a ostati tam dve leti zapored mu še ni uspelo.

Španec ne bo zaigral v Pekingu.Nazadnje ko sva govorila, mi je rekel, da se bo vrnil v Parizu. Ne bo igral azijskega dela turneje, saj še ne bo pripravljen,” je povedal Toni. “Ni razloga, da bi se vrnil na silo. Preveč je že izkusil, kako se stvari lahko zakomplicirajo. Ve, kaj mora narediti, da se pripravi. Ne sme se mu muditi.”

Nadal si prav tako želi, da bi čim hitreje spet lahko nastopal. “Želel bi si, da bi se OP ZDA zaključilo drugače, ampak poškodba kolena mi je onemogočila boljši rezultat. To je pomemben del sezone zame, ampak poškodb ne moreš napovedati. Letos sem imel sestavljen pametnejši teniški koledar, a sem še vedno staknil dve poškodbi.”