Sloane Stephens v dveh nizih boljša od Kerberjeve

Dobili smo še drugo polfinalistko rdeče skupine, po tem ko je v prvi tekmi dneva slavila Kiki Bertens, je v zadnjem skupinskem obračunu navdušila Sloane Stephens. Američanka je v dveh nizih s 6:3 in 6:3 premagala Nemko Angelique Kerber.

Sloane Stephens edina s tremi zmagami (Foto: Tennisworldusa.com)

Vsega je bilo konec po 1 uri in 40 minutah, saj je Sloane Stephens še enkrat več – kot že skozi celoten teden teden – prikazala izjemno predstavo in z relativno lahkoto odpravila Nemko. Nepremagana v skupini in glavna favoritnja za končno slavje, 5. igralka sveta Stephensova se bo sedaj pomerila po 7. uvrščeni Karolini Pliskovi, medtem ko se bo Kiki Bertens pomerila proti 6. uvrščeni Elini Svitolini.

Zanimivo, da v polfinale ni prišla nobena izmed prvih štirih nosilk, kar se je zgodilo prvič po letu 2003. Še najbolj suverena je bila Sloane Stephens, ki je dobila vse tri skupinske obračune, kar je nazadnje uspelo Garbine Muguruzi leta 2015. Danes je Američanka zabeležila 25 winnerjev, njena agresivna igra pa je bila premočna za obrambo Kerberjeve. To smo nekako tudi pričakovali že pred začetkom srečanja, saj je Stephensova proti Kerberjevi dobila zadnjih deset odigranih nizov. O nasprotnici in prihajočem polfinalu je povedala: “Angelique je zelo zahtevna, ker uporablja mnogo kotov in spinov. Velikokrat sem imela priložnosti, pa jih nisem uspela izkoristiti. Sedaj pa me čaka Pliskova, ki ima zelo dober začetni udarec. Morala bom najti način, da ji nevtraliziram servis.”