Singapur: Kiki Bertens po predaji Osake v polfinale

Po izenačenem skupinskem delu smo končno dobili prvo polfinalistko rdeče skupine. Kiki Bertens nadaljuje svojo magično pot na prvem WTA zaključnem turnirju. 

Kiki Bertens že v polfinalu (Foto: Tennisworldusa.com)

Slaba novica za navijače Japonke Naomi Osaka, ki je morala obračun po zaostanku 3:6 predati zaradi poškodbe stegenske mišice. Osaka je na igrišče poklicala fizioterapevta, ampak ni bilo veliko za storiti. Njeni nastopi v Singapurju so se tako končali, Kiki Bertens pa je postal prva polfinalistka.  

Po Brendi Schultz-McCarthy leta 1995 je postala prva Nizozemka, ki se ji je uspelo uvrstiti v polfinale zaključnega turnirja. Ampak takrat je ta turnir vključeval 16 igralk. Za Bertensovo je bila to letos že 46. zmaga, kar je največj v njeni kariere, izboljšala pa si je tudi statistiko zmag in porazov oz četa 2017, ki je bila skromna 32-26.

“Nikoli ni prijetno, da tekmo zmagaš na tak način. Upam, da bo kmalu bolje,” je povedala 26-letna Kiki. “Skušala bom nadaljevati. Imela sem kar nekaj težkih tekem, ampak dan počitka bo pomagal.” V polfinalu se ji bo pridružila ali Angelique Kerber ali Sloane Stephens.