Serena Williams: “To je šele začetek”

Serena Williams je bila s prikazanim zadovoljna, in čeprav ni dobila rezultata, ki si ga je želela, Američanka po nastopu  v Wimbledonu vidi pred seboj še povsem odprto sezono.

Serena Williams: 'It's just the beginning. I can win a Grand Slam again'
Serena Williams je še vedno nevarna (Foto: Zimbio.com)

Američanka je bila kljub porazu proti Angelique Kerber pozitivno naravnana. “Nedvomno bom še naprej trdo trenirala in garala, vse da se pripravim za Grand Slam turnirje. Delala bom na svoji igri in na tem, da ostanem med elito. So stvari, ki jih hočem doseči. Ta dva tedna sta bila zame psihološko zelo zahtevna, borila sem se vsako tekmo. Vedno pridem na turnir z nalogo, da dam vse od sebe, tokrat pa sem želel samo zmagati nekaj tekem. Malce me je presenetilo, da sem dosegla finale.”

Kako ne bi bila zadovoljna, če pa je po porodu tako hitro dosegla nov Grand Slam finale. “Videla sem, da je mogoče. Rada bi spregovorila vsem materam. Če čutite, da lahko, potem vam lahko uspe. Lahko ste vse, kar si želite biti.”

Williamsova bo kmalu izdala tudi dokumentarni film o njenem povratku. Američanka je zelo ponosna na svojo športno in osebno pot, je pa tudi velika podpornica gibanja za enake pravice žensk. “Ta dva tedna sta mi pokazal, da lahko tekmujem z najboljšimi. Še vedno sem ena izmed kandidatk za zmago na turnirjih za Grand Slam.”