Angelique Kerber: “Imela sem vzpone in padce”

Angelique Kerber ima za seboj težko sezono 2017, toda vse to je v preteklosti. Nemka ne bi mogla najti boljšega mesta, da se vrne na vrh teniškega sveta. Po izvrstnem letu 2016, ko je pobrala naslova v Avstraliji in v ZDA, je to prvi večji uspeh, ki jo je naredil še močnejšo.

Kerbejeva je šla skozi težko lanskoletno sezono (Foto: Zimbio.com)

“Če ne bi bilo leta 2017, potem se to ne bi zgodilo. Ne bi zmagala Wimbledona. Od lanskega leta sem se marsikaj naučila, kljub vsem pričakovanjem, ki jih imam od sebe. Naučila sem se veliko o sebi, kako obrniti situacijo v svojo korist, kako si organizirati dnvni urnik. Moraš iti skozi dobre in slabe stvari in moraš se učiti.”

Kerbejeva je lahko uporabila pretekle izkušnje na turnirjih za Grand Slam. “Če greš skozi to enkrat, dvakrat, potem si vedno boljši. Veš, kako stvari potekajo. Vedela sem, da bo Serena v finalu igrala najboljši tenis, to so tekme, ki jih obožuje. Še posebno na centralnem igrišču, zato sem se trudil, da ne razmišljam preveč o tem. Z glavo sem ostala na svoji strani igrišča. Zame je Serena prava šampionka, da sem lahko igrala proti njej, mi je bilo v čast.”