Federer: “Proti Andersonu nisem igral slabo”

Federer je analiziral poraz proti Andersonu (Foto: Zimbio.com)

Roger Federer je na novinarski konferenci po tekmi s Kevinom Andersonom dejal, da je odigral dobro tekmo, le da tokrat ni našel načina do zmage. Po besedah Švicarja je igral povprečno, kar pa ni bilo dovolj.

Federer je analiziral poraz proti Andersonu (Foto: Zimbio.com)

“Ni bilo slabo, bila je povprečna predstava, kot jih je veliko tekom leta,” je povedal Federer. “Veliko tekem odigram, kjer sem čisto povprečen, nisem presenečen, da se je tako zgodilo. Vsaka druga igra je taka, po mojem mnenju. Nato pa imaš trenutke, ko odigraš nadpovprečno, mogoče za posebne priložnosti. Če bi zmagal v treh nizih, bi bilo seveda drugače. Imel bi dober prvi niz, povprečen drugi niz in težak tretji.”

Federer je povedal, da ni pričakoval poraza. “Počutim sem se odlično, dobro sem treniral, pripravil sem se, kot je treba. Še po porazu sem imel v roki dober občutek.”

Nad “zgodnjim” izpadom Federerja pa je bil presenečen tudi Novak Đoković, ki je novico izvedel sredi svoje novinarske konference. “Čestitke Andersonu,” je takrat dejal. “Dokazal je, da je nevaren prav na vseh podlagah. Igral je impresivno, tekmo sem si ogledal po svojem obračunu in moram priznati, da me je presenetilo, kako dobro se je držal Anderson. Igral je na najvišjem nivoju, takrat, ko je to najbolj potreboval.”