Novak Đoković z zmago v Wimbledonu dokazal, da je nazaj!

Dolga je bila pot, ki jo je prehodil Novak Đoković. Najtežje pa je bilo takrat, ko so vam dvomili in ga pošiljali v pokoj, ampak Srb je v prvem Grand Slam finalu po več letih dokazal, da je resnično eden največjih, kar jih pozna ta čudoviti šport. Že z vrhunsko zmago v polfinalu proti Rafaelu Nadalu, nato pa še v treh nizih proti Kevinu Andersonu. 

Đoković do konca sezone ne brani nobenih ATP točk (Foto: Zimbio.com)

Bivši najboljši na svetu se dviga po lestvici navzgor, toda bolj kot uvrstitev je pomembno dejstvo, da je ponovno Grand Slam prvak. In to v Wimbledonu na sveti travi, teniški meki in najbolj svetem kraju za tenisače. Turnir, ki si ga je Novak želel osvojiti že kot majhen deček, sedaj pa mu je to uspelo še četrtič v karieri. Zanikal je Kevina Andersona, ki je nastopal v drugem Grand Slam finalu in še drugič ostal praznih rok. Lansko leto ga je na OP ZDA premagal Rafael Nadal.

In prav proti Rafaelu Nadalu se je začelo, z brutalno tekmo v polfinalu, ki sta jo fanta morala dokončati v soboto. Odločalo je samo nekaj točk, na koncu pa je triler dobil Novak Đoković, s čimer se je uvrstil v finale, predvsem pa je dokazal, da lahko igra na najvišjem nivoju in se bori za zmage na največjih turnirjih. V pomembnih trenutkih je ostal zbran, motiviran, samozavesten. Takšen, kot smo ga bili vajeni. Čustven in aktiven.

Konec je povprečnih rezultatov, z zmago v Wimbledonu je sezona že sedaj vrhunska, lepo pa je vedeti, da do konca leta Novak ne brani ATP točk. Tako se bo le še dvigal in se počasi pridružil Rafaelu in Rogerju na vrhu. Vsaj takšen je plan v ekipi Srba, ki je prišla nazaj na zmagovalna pota. To je bržkone učinek trenerja Mariana Vajde, ki je nadomestil Anderja Agassija in Radeka Štepaneka. Novak se je vrnil k osnovam, kar se mu je hitro obrestovalo. Đoković je dobil tudi 2000 ATP točk, s čimer je ponovno nazaj v TOP 10 prvič od oktobra. Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo vrnil z zmagoslavjem.

Dolgo je čakal, finale pa je odigral kot največji šampion, kot se za nekdanjega 1. igralca sveta spodobi. To je njegov skupno 13. pokal turnirjev velike četverice. ”Ne morem povedati, kako sem čustven, kako sem hvaležen ekipi in ženi. Čestitam Kevinu, imel je izjemen niz zmag. Mogoče v prvih dveh nizih ni igral najbolje, je pa v tretjem pokazal svoje znanje in srečen sem, da sem ga uspel dobiti. Ta trenutek je poseben, saj me prvič s tribune spremlja moj sin.”