Anderson: “Zakaj, hudiča, bi igrali po 6-6 v petem nizu?”

Kevin Anderson je na poti do finala moral premagati tudi Johna Isnerja, s katerim sta odigrala rekordno, drugo najdaljšo tekmo v Wimbledonu, ki se je zaključila šele v petem nizu pri rezultatu 7-6 (8-6) 6-7 (5-7) 6-7 (9-11) 6-4 26-24. Američan je morda že vajen takšnih obračunov, vsekakor pa je bila to nova izkušnja za Andersona, ki je po tekmi pozval k spremembi pravila.

Anderson je dobil drugo najdaljšo tekmo v Wimbledonu (Foto: Zimbio.com)

Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi fanta pri rezultatu 6-6 v petem nizu odigrala podaljšano igro. Vsekakor ne bi spremljali tako dolgega obračuna, fanta ne bi porabila toliko moči in energije, Rafael Nadal in Novak Đoković pa bi na igrišče prišla pravočasno ob določeni uri. Njuna tekma se tako ne bi prestavila na soboto.

Ampak v Wimbledonu velja pravilo, da v petem nizu ni podaljšane igre. Tenisača igrata na razliko dveh iger. “Tega nismo posebej obravnavali v koncilu igralcev, toda igralci bi podprli idejo, da ukinemo to pravilo. Na igrišču sva bila že nekaj ur, ne vem, zakaj bi še igrala po rezultatu 6-6 v petem nizu. Navijači uživajo v takšnih tekmah, tekma z Johnom bo še velikokrat omenjena, toda tudi podaljšana igra v petem nizu je zanimiva in razburljiva. Ni razloga, da bi še igrala po tem rezultatu.”

“Pred finalom sem se moral posvetovati z zdravniki, obiskal sem podiatra za moja stopala, nato pa sem opravil lahek trening. Nisem se počutil pripravljenega, saj v petek nisem spal veliko. Ne trdim, da je rezultat pogojen z mojo utrujenostjo, dejansko sem se pred tekmo počutil odlično, ampak nisem bil pa svež. Ne vem, kako bi se počutil, če bi morala igrati četrti niz. Glede na vse skupaj, moram reči, da se je moje telo odzvalo kar dobro.”