Williams: “Če ne zdaj, potem ne bom nikoli pripravljena”

Serena Williams, morebiti celo najboljša v zgodovini ženskega tenisa, se je ta teden vrnila v Indian Wells, kjer si je nabrala že dve zmagi. Tako je pomirila sebe in teniško javnost, da še ni za odpis in da misli resno. Njen cilj je ponovno zasesti teniški prestol.

To zanjo ni samo običajen turnir. To je mesto vrnitve, prvi turnir po enem letu. Najprej je prišla zmaga proti Zarini Dyas, 53. igralki sveta. Nazadnje je takšen občutek okusila v Avstraliji lanskega leta, nato pa se je spopadla z nosečnostjo in hudo zapletenim porodom, ki bi jo lahko stal tudi življenja. Na srečo se je vse razpletlo dobro in rodila se ji je hčerkica Alexis Ohanian.

V tretjem obračunu jo čaka sestra Venus (Foto: Zimbio.com)

“Če nisem pripravljen sedaj, potem ne bom nikoli,” je pred turnirjem povedala Williamsova. “Čutim, da bom čez dva mesesca veliko boljša, kot sem zdaj, a nekje moram začeti. Nočem samo sedeti doma in čakati na pravo priložnost.”

Serena je pred Indian Wellsom nastopila na eksibicijskem turnirju Tie Break Tens, kjer je premagala še eno povratnico Marion Bartoli, nato pa izgubila proti Zhang Shuai v napetem polfinalu. Pohvalil jo je tudi njen trener Patrick Mouratoglou: “Stara je 36 let, ravnokar je rodila otroka, drugi krvni strdek, eno leto ni tekmovala. Mislim, da lahko rečemo brez dvoma, da je ta povratek njen največji test.”

“Ni bilo lahko,” je priznala šampionka. “Prišli so dnevi, tedni, ko sem hotel obupati. Sedaj se premikam naprej, in četudi to zelo počasi, sem zadovoljna.”