Federer v eni noči zbral več kot 2.5 milijona dolarjev

Zvezde iz teniškega, poslovnega in sveta zabave so se zbrale na dobrodelnem dogodku v San Joseju, ko je Roger Federer organiziral Match for Africa 5: Silicon Valley. Z zbranim denarjem bo Švicar razširil svojo fundacijo, ki podpira šolske projekte znotraj šestih držav v Severni Afriki, tudi v Švici. S svojo prisotnostjo so nas počastili še Jack Sock, Bill Gates in Savanahh Guthrie. 

Federer in Gates, ki sta dobila obračun dvojic v Seattleu lansko leto, sta sedaj svojo statistiko še izboljšala na 2-0 kot ekipa. Zaustavila sta močan napad naveze Sock – Guthrie v uvodni tekmi in slavila s 6:3. “Mislim, da si dobro izbiram partnerje,” se je šalil Gates. “Hvala, da si bil del te zgodbe,” se mu je kasneje zahvalil Roger. “Zgledujem se po tebi in hvala za vse, kar počenjaš. Hvala, da si bil izjemen partner danes.”

Po kratkem premoru sta na igrišče stopil Federer in Sock za tekmo v konkurenci posameznikov in par vsekakor ni razočaral pred nabito polno dvorano. Zabave ni manjkalo, kot tudi ne sedaj že klišejskih trenutkov, da igralec lopar ponudi pobiralki žog. Vseeno pa je vse skupaj izpadlo prisrčno in humorno. Toda na koncu se je zaostrilo, šlo se je na zmago. In ta je romala v roke Federerja s 7:6 in 6:4.

“Roger, po mojem mnenju, si najboljši igralec, kar smo jih imeli,” je povedal Sock. “Prav enako izjemen pa si v privatnem življenju s svojimi fundacijami. Hvala, da si me povabil.”

Po intervjujih je bilo navedeno, da so v eni noči zbrali neverjetnih 2.5 milijona ameriških dolarjev. “Takšni večeri so izjemna priložnost, ne le za nas, ampak tudi za to, da zberemo denar za dober namen,” je nadaljeval Roger. “Mnogo otrok živi v revščini in najmočnejše orodje, ki ga imamo trenutno, je izobrazba, da imajo možnost v življenju in da lahko izkoristijo svoj potencial.”

To je bila peta tekma za Afriko, ki jo je priredil Federer. Leta 2010 je zaigral proti Rafaelu Nadalu, nato pa proti Stanu Wawrinki (2014), Andyju Murrayju (2017) in še Johnu Isnerju (2017).