Pravi razlog, zakaj Roger vlaga denar v fundacijo

Roger Federer je nakazal prav poseben razlog, zakaj njegova fundacija še posebno dobro deluje v Afriki, poleg očitnih razlogov, da nekatere država tam nujno potrebujejo pomoč.

Federer na enem izmed obiskov v Afriki (Foto: Google.com)

“Kar me je pognalo v projekt pred 15 leti, je obisk v Južno Afriko na počitnice. Kot majhen fant sem odšel z materjo Lynette, ki prihaja od tam,” je povedal Federer v intervjuju, s katerim je promoviral dobrodelni dogodek. “Rojena je bila v Johannesburgu in skupaj z očetom sta me naučila pomembnih vrednot. Ko sem se spustil v tenis in ko sem začel služiti denar in si ustvaril ime, sem se začel počutiti zelo priviligiranega. Razmišljal sem, kako bi lahko to delil z drugimi, ki nimajo takšnih možnosti.”

Federer nadaljuje, da mu izobrazba predstavlja velik temelj v družbi. “Rekel sem si, da bi se rad vključil v zgodnjo otroško izobrazbo, in vedeti, da nam je to uspelo, je zelo razburljivo.” Švicar je za velik vzor navedel tudi Billa Gatesa. “Veliko sem prebral o njem, slišal sem ga govoriti o filantropiji, kako strasten je v svojem delovanju in koliko dobrega je ustvaril za ves svet.”

To počenja iz strasti, iz veselja, saj je v projekt vpleten že praktično od najstniških let in mu predstavlja nekaj večjega. Nekaj, kar navdihuje.

Bill Gates je sprejel že dve povabili, da zaigra na dobrodelnih tekmah za otroke v Afriki, o Federerju pa je povedal sledeče: “Zelo sem bil impresioniran nad Rogerjem in njegovo ekipo. Izvedel sem, kako pomagajo šolskemu sistemu v veliko afriških državah. To je izjemen dobrodelni cilj. Potrebujejo ljudi, ki jim je mar. Naš dogodek bo sprožil še več podobnih.”