Serena rezervirala mesto v tretjem krogu; čaka jo Venus

Malce lažje je igrati, če veš, da si zmagala že 23 takšnih turnirjev. Takšen je miselni proces Serene Williams, ki išče nov naslov, zanj pa bo morala najprej premagati sestro Venus Williams. Medsebojni obračuni sester so vedno zanimivi in napeti. Venus je eden redkih, ki je tolikokrat uspela presenetiti Sereno, pa čeprav to bolj v zgodnjih letih njunega rivalstva. 

Serena bo morala prekrižati loparje s sestro Venus (Foto: Tennisworldusa.com)

“Ne bi rekla, da sem vzhičena nad tem,” je priznala Serena. “Bo pa nedvomno zelo težka tekma zame, saj je ponovno zgodaj v žrebu. Za to se gre.” Po drugi tekmi v New Yorku, po tem ko je rodila Alexis Jr. Williams, je Američanka pokazala veliko izboljšav. Predvsem na servisu je bila že bolj podobna tisti Sereni, ki smo jo vajeni. Izstrelila je 13 asov in nasprotnico “pokončala” v 67 minutah.

“Patrick mi je rekel, da sem danes zelo dobro servirala. Strinjam se, četudi sem izgubil začetni udarec. To je dobro, da se tako počutim. Sedaj pa pride težak del, saj igram proti sestri. Vedno sem navijala zanjo, sedaj pa jo moram premagati. Vem, da je pri njej enako. Ko me premaga, vedno navija zame. To je najtežji del.”