Rafa s torbo, polno trikov, prvi favorit za zmago

Vedno je prostor za izboljšavo. Tako menijo v kampu Rafaela Nadala, prav zato pa je Španec verjetno prvi favorit za končno slavje na zadnjem turnirju velike četverice v sezoni. Prvi igralec sveta prihaja po zmagi v Torontu in je letos izgubil šele tri dvoboje. Tako prepričljiv je najboljši na svetu. 

Rafael Nadal je prvi favorit za zmago (Foto: Zimbio.com)

Francisco Roig, njegov trener, meni, da je vedno prostor za izboljšavo. “Po Torontu smo nekaj dni delali na fizični pripravljenosti. Čeprav je zmagal turnir, smo menili, da njegovo telo ni delovalo na najvišji ravni.”

V Torontu je na poti do zmage premagal Benoita Pairea, Stana Wawrinko, Karena Khachanova in v finalu tudi Stefanosa Tsitsipasa. Kljub dobri zasedbi igralcev in dejstvu, da so si prav si zaslužili svoje mesto v žrebu, še posebno Grk v finalu, pa je mogoče opaziti, da med naštetimi ni kakšnega večjega imena. Prav to je verjetno razlog, da so v taboru še dodatno trenirali in se pripravljali, saj se zavedajo, da se bodo v New Yorku morali bržkone spopasti z Novakom Đokovićem ali Rogerjem Federerjem.

“Rafa je bil že pred začetkom v dobri formi, nato pa smo imeli še nekaj časa od nedelje, da se pripravimo,” je dodal Roig. “Rafa se premika zelo dobro, odlična pa je tudi tranzicija z osnovne črte naprej. Spočit je in njegov servis deluje kot namazan. Vse se premika v pravo smer,” je bil samozavaesten.