Andy Murray: “Okreval sem sedem ur”

Andy Murray, ki je verjetno že na poti domov po njegovem porazu proti Fernandu Verdascu, je potrnal nad vročimi razmerami v New Yorku. Škot je za regeneracijo čez dan potreboval sedem ur.

Murray tekmovanje zapušča po porazu v drugem krogu (Foto: Tennisworldusa.com)

Škot je v uvodnem krogu premagal Jamesa Duckwortha, nato pa padel proti Fernandu Verdascu. Zadovoljen je z napredkom, ki ga je pokazal v zadnjih mesecih, a se zaveda, da je pred njim še dolga pot. “Da bi imel dejanske možnosti za boljši rezultat, bi moral trenirati in igrati veliko več, kot mi je uspelo,” je povedal 31-letnik. “Rad bi igral še več tekem, da bi se bolje pripravil na turnir. Veliko stvari bi moralo biti drugačnih, da bi imel možnosti.”

“Proti Duckworthu sem igral štiri nize. Prvič po 14 mesecih! Še vedno čutim bolečino v kolku, a je bolje kot na primer v Wimbledonu. Sedaj imam pod pasom že nekaj tekem, tako da bolje razumem, v kakšnem stanju je moje telo. Fernando je odličen igralec, ki zna premagati vsakogar. Včasih servira izjemno hitro, včasih pa samo spravi žogico v polje.”

Murray je še dodal, da so bile razmere tako v Cincinnatiju kot v New Yorku prehude zanj. “V Cincinnatiju sem bil v bazenu dve uri in pol zjutraj, nato pa še uro in pol popoldne. Poleg tega sem imel še tretmaje, ki so lahko trajali do tri ure.”