Še zadnji vojaški pozdrav Mikhaila Youzhnyja

Mikhail Youzhny bo uradno končal teniško kariero. Konec poti za borbenega Rusa bo prišel ob zaključku letošnje sezone. V intervjuju po zmagi v prvem krogu Atlante je sporočil, da naslednje leto ne bo nadaljeval.

Za njim je uspešna kariera (Tennisworldusa.com)

Tudi njegova kampanja v Atlanti se je hitro končala, vseeno pa je prišel vsaj do ene zmage proti Američanu Emilu Reinbergu s 6:2 in 6:0. 36-letni Rus je povedal, da bo to njegova zadnja sezona med profesionalci, kar je bil tudi razlog, da je bil med tekmo zelo živčen. Youzhny naj bi zaigral na OP ZDA, pred tem pa bo nastopil na pripravljalnih turnirjih. Njegov zadnji turnir bo v St. Peterbusrgu 17-23 septembra na trdi podlagi v dvorani. Ne bo se poslovil v Moskvi, kjer je rojen.

Pred tremi leti je razmišljal o pokoju v Moskvi, nato pa je zabeležil nekaj dobrih rezultatov in zato nadaljeval z igranjem. Njegov najboljši rezultat na turnirjih za Grand Slam je bil polfinale na OP ZDA leta 2006 in 2010. Na vseh ostalih je prišel najdlje v četrtfinale.

Upokojitev je ob zaključku sezone napovedal tudi Gilles Muller. 45-letni Daniel Nesto bo zadnji turnir odigral v Torontu.