Koga je težje premagati?

Rafael Nadal v Parizu ali Roger Federer v Londonu? Pesek ali travnata podlaga in pa dva igralca, ki sta bržkone najboljša v zgodovini teniške igre. Nasplošno in na svojih izbranih podlagah. Dvakratna šampionka Tracy Austin je podala svoje mnenje.

Še danes sta najboljša na svetu (Foto: Tennisworldusa.com)

Tracy Austin je dvakrat osvojila Odprto prvenstvo Združenih držav Amerike, zato je na mestu, da poda svoj vpogled v večno debato. Skupaj z bivšim 5. igralcem sveta Jimmyjem Ariasom sta za Tennis Channel povedala: “Izbrala bom Nadala, za argument pa bom uporabila številke. Enajst naslovov. Prvič je slavil pred 13 leti, letos pa je izgubil samo en niz proti Schwartzmanu. Roger je zmagal osemkrat, ampak Rafa na pesku na tri dobljene nize je skorajda nepremagljiv,” je povedala Austinova.

Arias je dodal: “Jaz pa bom izbral Rogerja. Je najhitrejši tenisač, kar jih je igralo. V zadnjih dveh letih pa je postal še boljši. Njegov backhand je boljši in sedaj nima več šibkosti. Sem dokaj samozavesten, da je on prava izbira. Je boljši kot kdajkoli prej. Še hitrejši na travi. Igro lahko dobi v minuti.”