Federer skrbno izbira teniške partnerje

Roger Federer je eden redkih, ki konstantno trenira z mlajšimi, talentiranimi tenisači. Ti so mu hvaležni za dragoceno izkušnjo trenirati z morda najboljšim vseh časom, Švicar pa tako ostaja v stiku z najboljšimi. Pa naj bo to Švica ali Dubaj, tenisači rade volje odhitijo na večdnevni trening s Federerjem. Takšne priložnost pač ne izpustiš.

Roger Federer nenehno menja teniške partnerje (Foto: Tennisworldusa.com)

Med novinarsko konferenco v Wimbledonu je Roger Federer pojasnil, na kakšen način izbira teniške partnerje. Vedno je odvisno od tega, proti kateremu igralcu igra tisti teden na turnirju. Tenisači se med seboj zelo dobro poznajo, zato ni težko dobiti ustreznega sparing partnerja, pogosto pa sodelujejo z istimi tenisači, ki jih dobro pripravijo na njihove nasprotnike.

“Vedno se posvetujem z ekipo že pred turnirjem, na čem bom moral delati. Odvisno od ritma, mogoče bom iskal igralca, ki je bolj konstanten. Mogoče pa bom poklical tenisača z odličnim servisom, velikokrat potrebujem levičarje, saj včasih mine kar nekaj časa, ko igram samo proti desničarjem. V trenutku minejo trije meseci, ko nisi igral proti niti enemu levičarju, nato pa moraš hitro preklopiti. Vse je drugače, to je velik izziv. Rad igram proti dvema igralcema, da lahko udarim, kamor želim. Drugače pa me tudi sami sprašujejo, redko koga zavrnem. Se zgodi, da stopim na igrišče in vprašam, proti komu bom treniral danes, pa mi odgovorijo, da z Andreasom Seppijem. Vedno sem vesel, če delujemo usklajeno kot ekipa.”