Roli v Shenzhenu uspel preboj skozi kvalifikacije

Blaž Rola uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Rola se je na 75.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Challenger v Shenzenu skozi kvalifikacijsko sito prebil v glavni del turnirja. Tam bo nastopal tudi zmagovalec turnirja iz leta 2015 Blaž Kavčič, ki bo v prvem krogu zaigral proti Belorusu Uladzimirju Ignatiku. 

Blaž Rola uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: zimbio.com)

27-letni slovenski tenisač Blaž Rola pot iz krize ta teden lovi na Kitajskem. Rezultati zaenkrat so vsekakor spodbudni, saj je levoroki tenisač v kvalifikacijah turnirja v Shenzhenu ugnal tri nasprotnike in si tako zagotovil mesto v glavnem delu turnirja. Najprej je Ptujčanu premoč moral priznati Italijan Andrea Pellegrino (7:5, 6:2), naslednji je pokleknil Latvijec Martins Podzus (7:5, 7:6), kot zadnjega pa je Rola premagal Italijana Gianluigija Quinzija. 280. igralec sveta je proti Blažu klonil s 3:6 in 4:6, Slovenec pa mu je v celotnem obračunu ponudil eno samo priložnost za odvzem servisa.

Rola bo imel na turnirju tudi družbo soimenjaka

Nasprotnik Blaža Role v 1. krogu turnirja bo Nemec Yannick Maden, s katerim se je Blaž enkrat v karieri že pomeril in ga tudi premagal. Vloga prvega nosilca turnirja pripada Tunizijcu Maleku Jaziriju, 3. nosilec turnirja pa bo slovenski tenisač Blaž Kavčič. “Kaljut” ima na Shenzhen lepe spomine, saj je leta 2015 tu že osvojil turnir, tudi v lanski sezoni pa se je uvrstil v finale, kjer je klonil proti Japoncu Yuichiju Sugiti. Kavčič se bo tokrat v prvem krogu pomeril z Belorusom Uladzimirjem Ingatikom, ki v medsebojnih obračun proti Blažu vodi z 1:0.


Challenger, Shenzhen (Kitajska, $75.000), 1. krog

Ignatik U. (Blr) – Kavčič B. (Slo/3)
Blaž Rola (Slo/Q) – Maden Y. (Nem/5)