IW: Monfils z izjemno predstavo izločil domačina Isnerja

Še enkrat več sta John Isner in Gael Monfils uprizorila pravo teniško klasiko. Njuno rivalstvo nikoli ne razočara in tudi tokrat smo spremljali obračun, poln akrobatskih potez. Na koncu je s fantastičnim tenisom s 6:7, 7:6 in 7:5 slavil Gael Monfils.

Gledalci so dobili to, za kar so plačali. Ta dva imata za sabo bogato zgodovino izjemnih tekem. Samo dve izmed devetih prejšnjih tekem sta se končali po dveh nizih, tisti dve je zmagal Francoz. V pomembnih trenutkih je tokrat dodatno prestavo našel prav slednji, čeprav je že kazalo, da bo vendarle prevladal domačin.

Isner je imel celo zaključno žogico na nasprotnikov servis, a Monfils jo je hladnokrvno ubranil. Zadnjih nekaj iger je bilo navdušujočih. Po 2 urah in 35 minutah se je zmage veselil “La Monf”. Američan je izstrelil 15 asov in se soočil le z eno brejk žogo v prvih dveh nizih. Še ta je prišla v samo tretji igri obračuna.

Francoz je svoj šov, ki je vključeval dramatične padce in skoke, pričel že v podaljšani igri drugega niza, kjer si je ustvaril možnosti za končno slavje. V tretjem nizu je bolje kazalo Isnerju, imel je kar tri povezane brejk priložnosti za odvzem servisa pri rezultate 4:3, a Francoz je ostal zbran.

“Na koncu sem imel veliko srečo,” je 12. zmago sezone opisal Monfils. Sezono je začel s turnirsko zmago v Dohi. Naslednji ga čaka Pierre-Hugues Herbert, a zdi se, da je teniški zabavljač ta trenutek na misiji. V njegovi igri se čuti sproščenost in motivacijo, da doseže nekaj izjemnega. Kadar je takšen, je lahko še kako nevaren, vprašanje pa ostaja, ali ga bo njegova nepredvidljiva igra rešila v tekmah proti tistim igralcem na samem vrhu ATP lestvice. Njegov cilj letos je zmagati v Roland Garrosu.