IW: Taro Daniel šokiral izgubljenega Novaka Đokovića

Kakšna zmaga za 109. igralca sveta Tara Daniela, ki se je v glavni del žreba v Indian Wellsu uvrstil skozi kvalifikacije, nato pa izločil bivšega šampiona Novaka Đokovića. Srb še vedno sanira poškodbo komolca in išče pravo formo. Na igrišču je deloval sila neprepričljivo z vmesnimi izjemnimi potezami. Daniel je izkoristil svojo priložnost in se okronal z največjo zmago kariere.

Lahko bi rekli, da si je usodo zapečatil Đoković kar sam, ko je v uvodnem nizu spustil prednost 5:2, kar se je končalo s porazom 6:7 v korist manj znanega nasprotnika. 2 uri in 30 minut kasneje je sledila senzacija s 7:6, 4:6 in 6:1. Zelo nenavadno, saj je Novak znan po tem, da dobro izkoristi momentum, a očitno samozavest še ni na pravi točki, saj je v tretjem nizu popolnoma zbledel.

Novak je moral priznati premoč (Foto: Zimbio.com)

To je bila prva tekma za “Noleta” po OP Avstralije, v kateri je deloval utrujeno in izmučeno. Storil je odločno preveč neizsiljenih napak, in sicer več kot 60 zgrešenih udarcev! Še posebno nekonstanten je bil na svojem sicer zelo zanesljivem udarcu backkhandu.

Sedaj se bo lahko bolje pripravil na turnir v Miamiju, kjer enostavno mora popraviti svojo predstavo.

Roger Federer dokončal, kar je začel

Švicar na drugi strani ni kazal prav nobene utrujenosti v zmagi proti Federicu Delbonisu. Federer je še enkrat več prikazal odličen tenis in maščeval poraz izpred nekaj let. Po tem ko je tekmo sprva prekinil dež, sta fanta nadaljevala naslednji dan. Argentinec se je upiral več kot bojevito, a na koncu je bilo premalo za samozavestnega in vase prepričanega Federerja, ki pri 36 letih kar leti po igrišču.

“Maestro” je prevladal s 6:3 in 7:6. To je bila njegova rekordna 450. tekma na turnirjih serije Masters, s katero si je popravil statistiko na 351-99. V Indian Wellsu nastopa 17. v karieri, od tega je slavil kar petkrat. Vseeno pa je potrebno omeniti del igre, kjer Roger ni blestel. Zabeležili smo 40 neizsiljenih napak, kar bo moral izboljšati, če želi premagati Filipa Krajinovića v naslednjem krogu. To bo njuno prvo srečanje.