IW: Senzacija 16-letne Američanke, Kata v četrtfinalu

Sloane Stephens je proti Azarenki dobila 6 iger v nizu. (Foto: zimbio.com)

Sloane Stephens je proti Azarenki dobila 6 iger v nizu. (Foto: zimbio.com)

Tudi dekleta v Indian Wellsu ne počivajo. 8 tenisačic si je namreč že priigralo mesto v osmini finala, med njimi pa ni Victorie Azarenke in Petre Kvitove. Prvo je porazila lanskoletna zmagovalka OP ZDA Sloane Stephens, tudi Čehinja pa je klonila proti Američanki in sicer 16-letni Amandi Anisimovi. Še naprej odlično v konkurenci dvojic poleg Klepačeve nastopa tudi Katarina Srebotnik, ki se je z Američanko Vanio King prebila v četrtfinale. 

Sloane Stephens je proti Azarenki dobila 6 iger v nizu. (Foto: zimbio.com)
Sloane Stephens je proti Azarenki dobila 6 iger v nizu. (Foto: zimbio.com)

Američanka Sloane Stephens in Belorusinja Victoria Azarenka sta zaradi dežja v Indian Wellsu tekmo 2. kroga odigrali dan za preostalimi tekmicami. Zmagovalka predzadnjega turnirja za Grand Slam je v obračun krenila izvrstno. Po izgubljeni prvi igri je Američanka nanizala kar 6 iger zapored in po vsega 26 minutah povedla z 1:0 v nizih. Precej bolj napeto je bilo v drugem nizu, v katerem je Belorusinja pri vodstvu s 5:4 na servis nasprotnice prišla do lepe prednosti z 0:30, a Američanka se je rešila in s tremi zaporednimi osvojenimi igrami prišla do napredovanja v 3. krog. Tam se bo pomerila z Rusinjo Dario Kasatkino.

16-letna Američanka porazila Kvitovo

Eno izmed največjih presenečenj turnirja je pripravila Američanka Amanda Anisimova. Tenisačica, ki šteje komaj 16 let, je na kolena spravila dvakratno zmagovalko Wimbledona Petro Kvitovo. Čehinja nikakor ni našla odgovora na igro mlade Američanke, ki je nasprotnici kar 5-krat odvzela servis in po uri in 11 minutah prišla do največje zmage v karieri. Izpostaviti gre tudi poraz 6. nosilke turnirja Jelene Ostapenko, ki je morala priznati premoč Petri Martić, še naprej pa do odmevnejšega rezultata v letošnji sezoni ne uspe priti Kristina Mladenović, ki je proti Kitajki Qiang Wang osvojila le tri igre. Po preobratu se je zmage nad Makarovo veselila Angelique Kerber.

Kata se je v četrtfinalu pridružila Klepačevi

Ljubitelji slovenskega tenisa te dni na turnirju Indian Wellsa lahko stiskamo pesti le za dve svoji predstavnici. A ti dve sta zaenkrat izjemno uspešni. Že včeraj si je skupaj s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez mesto v četrtfinalu zagotovila Andreja Klepač, z današnjo prepričljivo zmago nad navezo Krejcikova B./Siniakova K. pa si je mesto med najboljšimi 8 dvojicami zagotovila tudi dvojica Srebotnik K./King V. Slovenka je skupaj z Američanko prvi niz dobila s 6:3, v drugem pa po zaostanku z 2:4 pripravila preobrat in slavila zmago s 7:5. Klepačeva in Martinez-Sanchezova se bosta za mesto v polfinalu pomerila proti tretje postavljeni dvojici Dabrowski G./Xu Y, medtem ko Kata na svoji nasprotnici še čaka.