Roger Federer: “Novak se bo izboljšal”

Roger Federer je v uvodni preizkušnji relativno gladko odpravil Federica Delbonisa, sicer nasprotnika, ki mu je v preteklosti zaradi načina igre delal preglavice. Na novinarski konferenci je Švicar spregovoril o nepričakovanem porazu Novaka Đokovića, ki je moral priznati premoč Taru Danielu, 109. igralcu sveta. 

Federer ni izgubljal časa (Foto: Zimbio.com)

“Zanimivo je, ko preklopiš iz nočne tekme na dnevno, in če imaš drugega nasprotnika, sploh ne opaziš razlike. Sedaj pa sem imel istega, zato sem močno občutil razliko v odboju žogic. Pravzaprav je zelo zanimivo. Igrati ponoči se zdi bolj mrtvo, podlaga ne reagira prav veliko. Žogica potuje počasneje, čeprav sem v nočni tekmi odserviral pet asov, danes pa nobenega.” Federer pa ni bil prav nič presenečen nad hitrim izhodom Đokovića.

“Zame to ni nič nenavadnega. Če si odsoten toliko časa, recimo že dva meseca, potem je težko priti nazaj. Tiste pomembne točke so kar naenkrat še pomembnejše. Veliko se ti dogaja v glavi,” je dodal Roger, ki je danes veliko hitreje opravil z drugo oviro. S 6:2 in 6:1 je v manj kot 1 uri odpravil Filipa Krajinovića. Še ena mojstrska predstava in počasi se moramo vprašati, kdo ga lahko ustavi v Indian Wellsu.

“Ampak za Novaka je še vedno zgodaj. Samo napredoval bo od tukaj naprej. Vsi vemo to, a vseeno ga je bilo lepo videti,” je še dodal. Izgubljen občutek na igrišču je komentiral tudi Novak: “Zame je bilo, kot bi igral prvo tekmo na turneji. Zelo čudno. Čisto sem izgubil ritem,” je dejal po porazu. Še vedno ni znano, če bo Novak nastopil v Miamiju.

Prvi igralec sveta je upravičil vlogo absolutnega favorita

Branilec naslova Roger Federer ostaja na poti do novega naslova, po suvereni zmagi nad Srbom Krajinovićem, ki se je v prvih igrah še uspel upirati, a je nato vendarle popustil pod nenehnim pritiskom Švicarja. Ta je nato odhitel proti gladki zmagi. Na igrišču se je zadržal manj kot eno uro, na tribuni pa so ga spremljali žena Mirka, oče Robert, mama Lynnete in štirje otroci.

Naslednji ga čaka Francoz Jeremy Chardy.