Marion Bartoli še ni pripravljena na vrnitev

Prejšnji teden smo lahko spremljali vrnitev Marion Bartoli. Francozinja je zaigrala na eksibicijskem turnirju, kjer je izgubila proti Sereni Williams in bržkone spoznala, da še ni pripravljena na vrnitev. Teniško življenje je naporno in igralke morajo biti izredno dobro fizično pripravljene, če želijo zdržati na dolgotrajni WTA turneji. 

Bartolijeva mora še malce počakati z vrnitvijo (Foto: Zimbio.com)

Bartolijeva je odkrito povedala, da ima nizka pričakovanja. Po zmagi v Wimbledonu pred leti je nenadoma končala svojo kariero, sedaj pa se je odločila, da poskusi še enkrat. Vidno kondicijsko nepripravljena je sedaj vendarle odpovedala predviden nastop v Miamiju. Nastopila naj bi v Monterreyju, kjer je prejela uradno povabila organizatorjev. “Kar se tiče udarjanja žogice z osnovne črte, nisem daleč od najboljše forme. Nato pa pridemo do gibanja, ki je ključno v ženski igri. Na servisu moram najti nekaj hitrosti, čeprav v rami nisem čutila nobene bolečine, kar je dober znak. Več časa moram preživeti na igršču. Potrebujem čas.”

Bartolijeva je poudarila, da mora sedaj trenirati še več kot pred leti. Takrat je imela za seboj velik tekem in teniških let, sedaj pa se počuti, kot da začenja znova. “Poskrbeti moram, da bom v odlični fizični pripravljenosti. Izgubila sem mišični ton. Telo se mora navaditi na dnevni trening. Najprej je bilo težko, zato sem veliko spala, to je popolnoma drugačen stil življenja. A to je tisto, kar me najbolj veseli v življenju.” 

Za zaključek je še dodala, da se ne bo vrnila, dokler ne bo 100-odstotno prepričana, da je pripravljena.