Jakupovićeva suverena, Radišičeva uspešna v Turčiji

Nika Radišič je v 2. krogu izločila krvnico prve nosilke turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)

Nika Radišič je v 2. krogu izločila krvnico prve nosilke turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)

Blaž Rola in Blaž Kavčič bosta ta teden v Shenzhenu poizkušala priti do dobrega rezultata na turnirju serije Challenger, prav tako pa na Kitajskem ta teden nastopa tudi Dalila Jakupović. 26-letna tenisačica je v 1. krogu 60.000$ vrednega turnirja serije ITF v Shenzhenu s 7:5 in 6:0 ugnala Sharipovo, uspešno pa se je v Turčiji skozi kvalifikacijsko sito prebila Nika Radišič in se tako v glavnem delu turnirja pridružila Veroniki Erjavec.

Nika Radišič se je v Turčiji prebila v glavni del turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)
Nika Radišič se je v Turčiji prebila v glavni del turnirja. (Foto: Sašo Svoljšak)

Medtem, ko Katarina Srebotnik in Andreja Klepač uspešno nastopata na turnirju v Indian Wellsu, pa se nekaj slovenskih deklet ta teden za WTA točke bori na turnirjih serije Futures. Dalila Jakupović, ki je v preteklem tednu Zhuhaiju prišla do četrtfinala, je uspešno pričela z nastopanjem v Shenzhenu. V 1. krogu je Uzbekistanki Sabini Sharipovi v drugem nizu zavezala kravato in si priborila mesto v 2. krogu, kjer se bo pomerila s 3. nosilko Viktorijo Kuzmovo (119. igralka sveta). Dve predstavnici imamo Slovenci tudi v Turčiji, kjer je bila Veronika Erjavec že direktno uvrščena v glavni del turnirja, skozi kvalifikacije pa se je tja uspešno prebila tudi Nika Radišič. 17-letna tenisačica je bila v prvem krogu kvalifikacij prosta, v drugem romunsko nasprotnico premagala s 6:1 in 6:0, v tretjem pa s 6:0 in 6:0 popolnoma nadigrala Japonko Yokokawo.

Aljaž Bedene bi moral ta teden nastopiti na turnirju serije Challenger v Irvingu, kjer bi branil lanskoletni naslov, a je nastop odpovedal. 

V Poreču se bo danes igral zadnji krog kvalifikacij 15.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije Futures za moške. Le še eno zmago do uvrstitve v glavni del turnirja so oddaljeni Nik Razboršek, Tom Kočevar-Dešman in Mike Urbanija, na žalost pa so brez nastopa v glavnem delu turnirja že ostali Aljaž Fugina, Grega Boh, Rok Komac, Matic Zaplotnik in Miha Okorn.

ITF, Poreč (Hrvaška), $15.000, pesek, 4. krog kvalifikacij:
Razboršek N. (SLO/1) – Dal Santo T. (Ita)
Kočevar-Dešman T. (SLO/2)  – Žmak D. (Hrv)
Urbanija M. (SLO/3) – Peters F. (Nem)

ITF, Shenzhen (Kitajska), $60.000, trda podlaga, 1. krog:
Jakupović D. (SLO) – Sabina Sharipova (Uzb/Q) 7:5, 6:0

ITF, Antalya (Turčija), $15.000, pesek, 1. krog:
Radišič N. (SLO/Q) – Ka A. (Kam)
Rittberger S. (Nem/Q) – Erjavec V. (SLO)