Fernandez: “Roger se ni počutil dobro, bil je bolan”

Tekma Rogerja Federerja proti 55. igralcu sveta Johnu Millmanu je bila vsekakor nenavadna, saj nismo vajeni, da Švicar izgleda tako izmučeno. Sam je priznal, da ga je zdelala vročina, brez da bi vzemal čestitke njegovemu nasprotniku, ki si je več kot zaslužil zmago. Prišle pa so vesti o tem, da naj bi bil Federer bolan. Začelo se je z izjavo predstavnikom ESPN.

Je Federer zadržal informacijo o zdravstvenem stanju? (Foto: Zimbio.com)

Zapisali so: “Roger ni prišel do slačilnice, šel je takoj desno po izhodu v skupno sobo. Pregledali so ga zdravniki, nato pa se je ulegel na kavč, da je prišel do sape.” Drugih informacij o stanju Švicarja, ki je sedaj verjetno v najlepšem redu, nismo dobili. Oglasila pa se je Mary Joe Fernandez, ki ga zelo dobro pozna, saj je Američanka žena Tonyja Godsicka, njegovega agenta.

Za ESPN je tudi ona povedala: “Roger je bil zelo slaboten, ampak ni delil informacije. Ni omenjal fizičnih težav in je krivil vlažnost in vročino. Ni se počutil dobro. Mogel se je usesti in ujeti sapo.”

Mats Wilander meni, da je bila taktika Rogerja napačna. “Da je hodil naprej in bil super agresiven, to je nekaj, kar počne že leta. Ampak včasih ne deluje. Vlažnost in vročina imata nekaj pri teb. Odločil se je da bo igral tako, ampak je bil napačen pristop. Moral bi varčevati z energijo, tako da ni potrebno zadeti winner na vsako točko.”