Lani v New Yorku na berglah, letos posegla po lovoriki!

Mattek-Sandsova v enem letu iz pekla do raja. (Foto: zimbio.com)

Mattek-Sandsova v enem letu iz pekla do raja. (Foto: zimbio.com)

Po Miku Bryanu in Jacku Socku smo v New Yorku dobili še drugi zmagovalni par letošnje izvedbe Odprtega prvenstva ZDA. Za veselje ameriških pristašev tenisa je poskrbela Bethanie Mattek-Sands, ki je prvič v karieri združila moči z Britancem Jamiejem Murrayjem in takoj posegla po lovoriki. 

Mattek-Sandsova v enem letu iz pekla do raja. (Foto: zimbio.com)
Mattek-Sandsova v enem letu iz pekla do raja. (Foto: zimbio.com)

Prav neverjetno je, kaj je v New Yorku uspelo 33-letni tenisačici Bethanie Mattek-Sands. Vselej energična Američanka je lansko leto v Wimbledonu utrpela hudo poškodbo kolena, ki bi lahko bila za tenisačico tudi usodna za nadaljevanje teniške kariere. A ne za Mattek-Sandsovo. Z izjemno voljo in željo je ekspresno hitro sanirala poškodbo, se marca vrnila na WTA turnejo, pol leta kasneje pa posegla po 8. lovoriki na turnirjih za Grand Slam, tretji v konkurenci mešanih dvojic.

V New Yorku je letos Mattek-Sandsova prvič v karieri združila moči z Britancem Jamiejem Murrayjem, prvič pa sta sodelovala tudi njuna finalna nasprotnika, Poljakinja Alicja Rosolska in Hrvat Nikola Mektić. Slednjima je odlično kazalo, saj sta prvi niz dobila s 6:2, tudi v drugem pa v začetku nekajkrat resno ogrozila servisno igro nasprotnikov. Mattek-Sandsova in Murray sta drugi niz dobila po zaslugi “brejka” v 8. igri ter osvojene zlate točke pri rezultatu 40:40 v naslednji igri.

Zmagovalca odločila četrta zaključna žoga

Tretji niz sta bolje pričela Poljakinja in Hrvat, ki sta povedla s 4:1, kar 6 točk zapored pa sta nato dobila Američanka in Britanec ter tako povedla s 7:4. Kasneje sta Mattek-Sandsova in Murray povedla tudi z 9:6, a nasprotnika sta rezultat uspela poravnati na 9:9. Tedaj je Hrvat za centimeter zgrešil osnovno črto, v naslednji točki pa je na servis Rosolske forehand “inside-in” odigrala Mattek-Sandsova, po slabše odigrani žogici Rosolske pa je zmagovalca z volleyjem na mreži odločil Murray.

OP ZDA (New York, $25,282,400, trda podlaga), dvojice (mešano), finale
Mattek-Sands B./Murray J. 
– Rosolska A./Mektić N. 2:6, 6:3, 11:9