Rafael Nadal je zamudil veliko priložnosti

Rafael Nadal je letos na vseh štirih Grand Slam turnirjih dosegel najmanj četrtfinale. Pri 32 letih je najboljši na svetu, čeprav so mu mnogi napovedali veliko krajšo kariero. 

Rafa hoče nadaljevati vsaj še nekaj let (Foto: Tennisworldusa.com)

“Imel sem veliko poškodb, že od leta 2012, začelo pa se je še kakšno sezono prej. Pol leta sem bil poškodovan, Avstralije pa sploh nisem igral. Zamudil sem Wimbledon, no ne Wimbledon, ampak je bilo enako, saj sem imel uničeno koleno. Nisem igral do Vina del Mar leta 2013. Nemogoče je bilo igrati v Avstraliji, tako tudi leta 2014. Takrat sem igral zelo slabo. Leta 2016 sem se poškodoval na Roland Garrosu z zapestjem. Verjetno sem zamudil več Grand Slam turnirjev kot drugi najboljši na svetu.”

Zadnji dve leta pa Rafael Nadal vseeno ostaja eden najbolj konstantnih igralcev in je trenutno najboljši na svetu. Španec se ne more pritoževati. “Za seboj imam dve odlični sezoni, letos sem igral izjemno do tega trenutka. Izgubil sem štiri tekme, dve od tega sem moral predati. Negativna stvar je, da sem bil dvakrat v četrtfinalu ali polfinalu. Boril bi se za naslov. Težko je preneseti. Ni samo v porazu, ampak v tem, da nimam priložnosti se boriti za zmago.”

Zgodba Rafaela Nadala je res polna poškodb, takšnih in manjših, tako kot so tudi zgodbe drugih tenisačev. Veliko jih je moralo zaradi poškodb prekiniti kariere ali pa so izgubili momentum v karieri in se nikoli več povzpeli nazaj. “Po drugi strani pa sem veliko zmaga. Še naprej bom treniral in se trudil, da bom imel priložnost za nove lovorike. Vem, da se premikamo v pravo smer. Igram dobro, na igrišču se počutim dobro in z veseljem igram. Vsi so mi rekli, da bom imel zaradi načina igre kratko kariero. Še vedno sem tukaj.”