Izjemno v Perthu: Roger po igrišču leti kot 20-letnik!

Za branilcem naslova Rogerjem Federerjem je še en izjemen teden tenisa. Ne bi si mogel želeti boljšega začetka, saj je tako kot lansko leto z Belindo Benčić osvojil Hopmanov pokal, kar pa je še pomembnejše, prikazal je odličen tenis in ostal neporažen. Danes je suvereno premagal še krepko mlajšega Alexandra Zvereva in mu tako maščeval poraz v Londonu na zaključnem turnirju najboljših osem.

Federer je s klasično predstavo premagal Zvereva (Foto: Tennisworldusa.com)

Kampanja 2019 se je začela odlično za Švicarja, ki je še tretjič v karieri dobil pokal v Perthu. Letos je tukaj skupno zabeležil kar štiri zmage v enojicah, po tem ko je danes s 6:4 in 6:2 deklasiral veliko mlajšega Alexandra Zvereva. Za zmago je “Fedex” potreboval zgolj 1 uro in 2 minuti. 

Zverev je pred tekmo povedal, da bo dal vse od sebe, da premaga Švicarja, saj si ne želi ponoviti lanskoletnega poraza. Ampak vse je delovalo kot namazano za 20-kratnega Grand Slam šampiona, ki je bil videti zelo sproščeno in zbrano. Nemec ni imel veliko možnosti. Roger se je zanašal na natančni začetni udarec, medtem ko je redno prihajal k mreži in spravljal z nasprotnika v obup z agresivno igro. Takšnega gibanja po igrišču od 37-letnega tenisača ne bi pričakovali, toda Roger že vrsto leto kljubuje pričakovanjem, zatorej se ne moremo čuditi preveč. Šampion še ni rekel zadnje, zanimivo pa bo videti, ali bo formo prenesel tudi na OP Avstralije, kjer bodo vse oči uprte vanj in v Novaka Đokovića ter Rafaela Nadala. 

https://www.youtube.com/watch?v=9jnYmxJq45s