Roger in Belinda do zgodovinskega uspeha v Perthu!

V ponovitvi lanskoletnega finala med Nemčijo in Švico sta Roger Federer in Belinda Benčić s skupnimi močmi in z rezultatom 2-1 dosegla zgodovinsko zmago. Ta je prišla predvsem za Rogerja, ki je edini v zgodovini turnir osvojil trikrat; prvič leta 2001 z Martino Hingis, lansko sezono in letos. 

Roger in Belinda sta še drugič zapored postala šampiona v Perthu (Foto: Tennisworldusa.com)

Zmaga pa je posebna še iz enega razloga, saj je letošnja edicija turnirja prav lahko tudi zadnja po 31 letih. Federer, ki obožuje Avstralijo, je v preteklih dneh spreogovoril o tem, kako bo poskušal ohraniti tenis v Perthu. 

Po zmagi Federerja nad Alexandrom Zverevom je imela Angelique Kerber pred seboj jasen cilj; premagati je morala Belindo, kar ji je tudi uspelo, nato pa so bile na vrsti odločilne dvojice. Tudi te so bile sila izenačene, saj so prav vsi štirje prikazali odličen tenis, tekma pa se je odločila šele po podaljšani igri, in to na najbolj dramatičen način možen. Poslednja točka je bila prava paša za oči, več sreče pa sta imela švicarska aduta.

4-0, 1-4 in 4-3 se je glasil končni rezultat, ki je Rogerja in Belindo po 1 uri in 3  minutah ponesel med teniške zvezde v Perthu. Par je naredil najboljši možni začetek, ko sta odvzela servisa obema, Alexandru in Angelique, sama pa diktirala z agresivno igro. Nato pa se je v drugem nizu situacija obrnila na glavo. Nemca sta udarila nazaj, se dokopala do dveh brejkov in tekmo poslala v tretjega.

V podaljšani igri je bilo ponovno zelo izenačeno, zaradi drugačnega štetja, kot smo ga vajeni na ATP turneji, pa smo pri 4/4 prišli do zaključne točke. In to za obe ekipi! Ampak servis je bila švicarski strani, tako kot tudi sreča, saj sta po dolgi izmenjavi na mreži le slavila. Skočila sta si v objem in naznanila začetek slavja.

https://www.facebook.com/hopmancup/videos/351914848962247/