Roger in Novak izgubila zgodovinske dvojice

Roger Federer in Novak Đoković sta izgubila prvo tekmo na letošnem Laverjem pokalu. Švicar in Srb sta zaigrala skupaj prvič, nista pa uspela ponoviti uspeha, ki sta ga lahko leto požela Roger in Rafael Nadal. Onadva sta bila v prvi tekmi uspešna.

Roger in Novak bosta morala še počakati na prvo skupno zmago (Foto: Tennisworldusa.com)

Team Europe je tako izgubil eno točko, še vedno pa vodi 3-1, saj je prej v dnevu slavil Grigor Dimitrov, ki je bil boljši od Francisa Tiafoeja, Kyle Edmund je premagal Jacka Socka, David Goffin pa Diega Schwartzmana.

Federer se je zavedal, da bo težka tekma, hkrati pa se je izredno veselil obračuna. Pred tekmo je povedal: “Morava se dobro pripraviti, saj se počutim, da sta onadva favorita. Jack Sock je najboljši v dvojicah, ampak bova dala vse od sebe.” To pa žal ni bilo dovolj, Američan in Južnoafričan sta se zasluženo veselila pomembne zmage.

“Drugače pa sem bil vzhičen, vesel, še nikoli nisem igral dvojic z Novakom,” je povedal Švicar. “Skozi leta sva imela toliko dobrih bitk, končno pa sva stala na isti strani mreži. To je bila posebna priložnost za oba. V tem je smisel tega tekmovanja, da nas združi in povezuje.”