ATP Sankt Peterburg: Thiem izločil vročega Bautisto-Aguta

Osmi igralec sveta Dominic Thiem izkorišča manjko najboljših igralcev na svetu in s svojim napolnjenim urnikom dosega finale Sankt Peterburga. Po epski tekmi proti Rafaelu Nadalu na OP ZDA, ki se mu bo pred očmi prikazovala še dolgo, je moral nekako pozabiti na grenak priokus, zato je odšel v Rusijo, medtem ko so drugi igrali Laverjev pokal. Odločitev se mu je obrestovala.

V finalu bosta igrala Thiem in Klizan (Foto: Tennisworldusa.com)

Thiem bo zaigral že v 18. ATP finalu (10 dobil, 7 izgubil), saj je s 6:4 in 6:3 premagal vročega Roberta Bautisto-Aguta v 1 uri in 25 minutah. Ta dva sta do sedaj igrala trikrat in vse obračune je dobil Španec. Seveda pa sta vse tri tekme odigrala leta 2015, ko Thiem še ni tako blestel. Danes je bil Španec premagan v prav vseh aspektih igre. Zadovoljiti se bo moral s polfinalom.

Thiem je zabeležil 15 asov in je v 10 igrah izgubil samo 17 točk. Edino brejk priložnost, ki je ponudil nasprotniku, je hitro izničil, pritisk pa nemudoma vrnila na začetni udarec nasprotnika. Bautista-Agut ni zmogel dohajati, Thiemu pa je ponudil kar osem brejk priložnosti.

S kom se bo pomeril v velikem finalu? Z 29-letnim Martinom Klizanom. Slovak igra ponovno odlično, že sedaj izjemen turnir pa je po 2 urah in 17 minutah kronal z zmago proti finalistu iz leta 2016, Stanu Wawrinki. Švicar je dobil vsa njuna prejšnja srečanja, toda tokrat sreča ni bila na njegovi strani. 4:6, 6:3 in 7:5 je pisala na rezultatski tabeli ob koncu.

↓ REZULTATI ↓

[1]Dominic Thiem (AUT) vs [5/WC]Roberto Bautista Agut (ESP) 6-4 6-3
Martin Klizan (SVK) vs [WC]Stan Wawrinka (SUI) 4-6 6-3 7-5