ATP Metz: Bachinger pripravil presečenje, čaka Simona

Starost je samo številka! To še kako drži v tenisu, kjer se v zadnjem desetletju zgodil zasuk, starejši igralci imajo več uspeha. Tako se je pokazalo tudi na turnirju ATP 250 v Metzu, kjer je do finala prišel 33-letni Gilles Simon. To bo že četrto finale za domačina in 21. skupno, saj je s 6:3 in 6:1 ugnal Raduja Albota v 1 uri in 18 minutah. Kar lep žreb za polfinale turnirja, toda Albot je ta teden igral odlično in si je zaslužil mesto med zadnjimi štirimi. Gilles pa je enostavno preveč izkušenj.

Gilles do velikega finala pred domačim občinstvom (Foto: Tennisworldusa.com)

Francoz je imel dober dan na začetnem udarcu, saj je v osmih igrah izgubil samo enajst točk, in glede na to da večino točk dobiva iz dolgih izmenjav z osnovne črte, je to odličen podatek. Na drugi strani pa slaba prognoza za Albota, ki si nikoli ni priboril brejk priložnosti. Sam je bil daleč od teh številk. Sicer je v četrti igri izničil eno brejk priložnost, a kasneje ni več mogel parirati boljšemu Simonu.

Presenečenje v obliki Matthiasa Bachinerja

Še največje presenečenje turnirja pa je pripravil 31-letni Nemec Matthias Bachinger, saj je izločil Keija Nishikorija. Skorajda ni bilo posameznika, ki bi napovedal takšen rezultat. Kvalifikant in 166. igralec sveta se bo boril za prvi ATP naslov, saj je bil z 2:6, 6:4 in 7:5 boljši od Japonca, ki je pred kratkim v New Yorku dosegel polfinale. Nishikori ne bo srečen, saj bi imel zares lepo priložnost, da osvoji svoj prvi turnir po letu 2016. Že kar nekaj časa je minilo, odkar je v nedeljo stal na zmagovalnem odru z veliko trofejo.

↓ REZULTATI ↓
[Q]Matthias Bachinger (GER) vs [1]Kei Nishikori (JPN) 2-6 6-4 7-5
Gilles Simon (FRA) vs Radu Albot (MDA) 6-3 6-1