Laverjev pokal: Team World do prve točke

Po tem, ko sta igrišče najprej zasedla David Goffin in Diego Schwartzman, ki sta uprizorila pravo bitko živčev, da je na koncu vendarle s 6:4, 4:6 in 11-0 zmagal Belgijec, sta velik aplavz požela Roger Federer in Novak Đoković. Prvič združena v obliki sanjske dvojice sta doživela poraz.

Roger in Novak nista imele sreče v prvi tekmi skupaj (Foto: Tennisworldusa.com)

Najprej smo lahko spremljali najdaljšo tekmo v Laverjevem pokalu do sedaj in nesrečni poreženec le-te je postal Diego Schwartzman, ki je v zlati podaljšani igri do deset celo vodil 9-7, a zapravil lepo priložnost. Belgijec je imel težave na prvem začetnem udarcu, a je izkoristil sedem izmed desetih brejk priložnosti, da se je obdržal v borbi za zmago.

Jack Sock in Kevin Anderson svetovni ekipi priborila prvo točko

Nato pa sta prvič v zgodovini bok ob boku zaigrala Roger Federer in Novak Đoković. Proti Jacku Socku in Kevinu Andersonu, še eni nevarni dvojici, ki se lahko zanese na močan začetni udarec. In tako se je tudi zgodilo, par je sicer potreboval nekaj časa, da je iz odstranil iz misli, da igrata proti dvema vrhunskima tenisačema in teniškima legendama, ampak sta vendarle začela igrati, še prede je bilo prepozno. Prvi niz sta izgubila po podaljšani igri, nato pa dobila drugega in slavila v zlati podaljšani igri. 6:7, 6:3 in 10-6 za prvo točko Team World.

Novak in Roger sta se dobro borila, a se je hitro pokazalo dejstvo, da že dolgo nista igrala profesionalnih dvojic. Srb je trenutno najboljši na svetu, ampak v igri dvojic veljajo drugačna pravila. Blestela sta Sock in Anderson, ki sta izgubila zgolj 13 točk za prvim začetnim udarcem. Tako dobro sta servirala in napadala. Še posebej glede na to, da sta izgubila prvi niz in bi se zlahka predala.

↓ REZULTATI↓
David Goffin (Europe) vs Diego Schwartzman (World) 6-4 4-6 11-9
Kevin Anderson / Jack Sock (World) vs Novak Djokovic / Roger Federer (Europe) 6-7(5) 6-3 10-6